Kotihoito

Kotihoito on arjen askareissa auttamista – kotona ja kodin ulkopuolella. Kotihoito on laaja käsite, minkä takia eri palveluntarjoajien välillä se voi tarkoittaa eri asioita. Meillä kotihoito tarkoittaa asiakkaamme kokonaisvaltaista auttamista ja arjen helpottamista.

Räätälöimme kotihoidon täysin tarpeidesi mukaan. Täytämme kanssasi hoito-ja palvelusuunnitelman, jossa sovimme tarkemmin, mitä kaikkea palvelukokonaisuuteen kuuluu. Hoito-ja palvelusuunnitelmaa tarkastellaan ja päivitetään tarpeen vaatiessa. Kotihoitoa voidaan toteuttaa muutamista kerroista kuussa lähes ympärivuorokautiseen 24/7-palveluun saakka.

Kotihoito voi sisältää:

- seuranpito kotona tai kodin ulkopuolella (erilaiset harrastukset tai ihan vain kahviseura)
- asiointiapu esimerkiksi kaupassa, teatterissa tai apteekissa
- ulkoilu ja lihaskunnon ylläpito
- ruoanlaitto, siivoaminen sekä muut kotitaloustyöt sisällä ja ulkona
- terveellisestä ravitsemuksesta huolehtiminen
- pukeutumisessa, peseytymisessä ja syömisessä auttaminen
- yleinen vanhusten kotipalvelu ja arjessa auttaminen
- terveyden ja voinnin seuranta (verenpaine, verensokeri)
- haavan hoidot, tikkien poisto, korvien huuhtelu
- lääkemuistutukset
- lääkehoito

Yleisesti pystymme toteuttamaan lähes mitä tahansa, jossa sinä tai läheisesi kaipaatte apua. Tarkoituksena on luoda sinulle yksilöity palvelukokonaisuus, jotta kotona asuminen olisi mahdollisimman vaivatonta, turvallista ja virikkeellistä. Meillä on käytössä omahoitajamalli ja pyrimme siihen että luonasi käy oma tuttu hoitaja.

Olethan tietoinen, että sinulla voi olla oikeus eläkettä saavan hoitotukeen, jos sinulla on diagnosoitu pitkäaikainen sairaus ja tarvitset apua sellaisissa arkisissa toimissa, joista selviydyit aiemmin itse. Sairauden takia et esimerkiksi pysty enää huolehtimaan lääkityksestäsi omin neuvoin tai sinulla on vaikeuksia peseytymisessä tai pukemisessa.
Hoitotuen haku ohje Kela
Hakemus