Palveluseteli


Ammattitaitoista ja luotettavaa kotihoitoa palvelusetelillä.

Toimimme palvelusetelipalvelun tuottajana Pohjois-Savon Hyvinvointialueella läntisellä sekä pohjoisella alueella. Palveluseteleiden tarkoituksena on lisätä kuntalaisten valinnanvapautta siten, että sinulla voi olla mahdollisuus valita yksityisen palveluntuottajan tai kunnan järjestämän kotihoidon väliltä, kumpi palvelun toteuttaa.

Jos olet oikeutettu kotihoitoon ja sinulla on mahdollisuus käyttää yksityistä palveluntarjoajaa, ota ensin yhteyttä P-S Hyvinvointialueen viran haltijaan, joka tekee päätöksen avun myöntämisestä, tarpeen määrästä ja laskee tulojesi perusteella omavastuu osuuden per seteli(tunti). Sen jälkeen saat päätöksen palvelusetelistä ja voi valita mieleisesi palveluntuottajan parastapalvelua.fi palvelusta. Palvelusetelien hinnat ovat 31e/h ma-pe ja 41e ma-su. P-S Hyvinvointialueen viranhaltija myöntää setelin ja sopimus palvelusta on sinun ja palveluntuottajan välinen.

Meiltä saa myös tukipalvelut eli esim. siivouksen, ruuan kotiinkuljetuksen tai saattoavun.

Omaishoidon palveluseteli toimii esim. siten että, omaishoitajana olet oikeutettu palveluseteliin joka arvo on 375e kuukaudessa. 375e jaettuna 35e = 10,7 tuntia kotihoitoa. Omaishoidon palvelusetelillä saat hoivaa omaisellesi kotiin.

Palvelisetelipalvelun tuottajan voit vaihtaa halutessasi takaisin kunnan palveluun tai toiseen palvelusetelipalvelun tarjoajaan.

Palveluntuottajia ja hintoja on helppo vertailla palvelussa:

https://parastapalvelua.fi/webv2/

Pohjois-Savon Hyvinvointialue

Ikäkeskuksen neuvonta